2012. március 24., szombat

Koravén gyerekszáj

Zalán építőkockákból főzött nekem.
- Hmmmm, de finom. Mi ez?
- Grillezett laposhal mexikói szószban.
:-O :-)
(Az apjával szokta nézni a főzőműsorokat.)

- Lili, mi történt ma az oviban?
- Beszélgettünk.
- És miről beszélgettetek?
- Hogy minden drágább lett: a benzin, a tojás, meg a gyümölcs is, ami nagy butaság, mert a gyümölcs egészséges.
(Én mondom, hogy szivacs mindegyik gyerek; bármit felszívnak, amit hallanak, csak az megjósolhatatlan, hogy mikor és hogyan adják ki magukból:-)))

Lili meséli:
- Képzeld, koncert lesz az oviban.
- És ki fog koncertezni?
- Hát nem tudom, de tuti nem a Quimby vagy a Hiperkarma.
(Mostanában a MR Szimfonik Live a kedvenc cd-je, azon van 2 Hiperkarma dal, azóta rajongónak vallja magát. :-))




2012. március 9., péntek

"Buga Józsi nem szép ember, de gavallér!"

Miután a tavalyi nőnapon beégtem, és az égvilágon semmit nem vittünk, idén már előre gondolkodtam. Nem akartam a szokásos csoki/virág kombót adni, pláne, hogy első perctől úgy gondoltam, hogy Zalán visz ajándékot a kisnőknek is a csoportban. Bár az is lehet, hogy tőle származott az ötlet, amilyen szoknyapecér. :-) Vagy csak a rutin vitt, mert húsvétkor Lili minden fiúnak szokott adni valamit.
Szerettem volna, ha valami maradandót kapnak, először textilvirágokban gondolkodtam, de Zalán szívecskéket szeretett volna, így szívecskék készültek. (Akit a szívecskék gyakorlati oldala érdekli, az itt megtalálja.)
Délután Gabi néni visongott és repkedett (jó mondjuk alapból olyan mint egy kedélyjavítóval túladagolt nagymama), hogy mennyire és nagyon köszönik ezt az ajándékot, és azt külön, hogy a kislányokra is gondoltunk, akik annyira, de annyira boldogok voltak ettől, hogy ajándékot kapnak. És hogy ez mekkora élmény volt mindenkinek, és hogy ők, az óvónők nagyon köszönik ezt. Nekem. Hogy gondoltam erre.
Köszi. :-))
Gondolom nyilvánvaló, hogy hamarosan ugyanezt a sorozatot tojásból kell legyártanom Lilinek. :-) Ezek után pláne. Bár a fiúk annyira nem esnek transzba az ilyen kis bizbaszoktól, mint a 3-4 éves lánykák, de hátha. Eddig csokitojásban utaztunk:-)

Persze a "jóindulat" is megszólalt egy anyukában" naháááááát, hogy neked mikre nincs időd és energiád". Mindez persze "de ráérnek egyesek" hangsúllyal. Leszarom, engem ez kikapcsol. 2. hete egyedül nyomom a szanit átlag 15 beteggel (néha 10, néha 20), és még egy hétig tuti egyedül leszek. Ilyenkor jólesik az ilyen munka, ürül a fejem, rekreálódok. Szól a zene, én meg öltögetek esténként. :-)))

2012. március 2., péntek

DIY

= do it yourself, szóval ilyen kreatív izék.
Van, amikor elkap a harci ideg, és sorozatban kreatív vagyok, máskor hónapokig, urambocsá' évekig nem csinálok semmi hasonlót. Mostanság megint sokat szöszölök ilyenekkel, íme: http://edidiy.blogspot.com/