2009. december 6., vasárnap

Szomorú vasárnap

...száz fehér virággal, vártalak kedvesem templomi imával ...
Na, jó, azért ennyire mégsem dráma a helyzet:-D, de kissé szomorúra sikeredett ez a Mikulás-reggel.
Az aprónép ébredés után megtalálta a cipők környékén az ajándékát, volt nagy öröm. Este meg kínlódás, mert Zalán elaludt hétkor, viszont felkelt fél nyolckor és jó fél 10-ig csak énekelgetett, szórakozott. Már azt hittük soha nem tudjuk elővarázsolni a csomagokat, mert hamarabb elalszunk, mint a gyerek:-D.
Igazából ez az első év, amikor Lilin látom, hogy érdekli, élvezi a felhajtást. Meg egyértelműen beveszi a mesét. Mondtuk, hogy a Mikulás olyan kicsire varázsolja magát, hogy befér a kulcslyukon, mire konstatálta, hogy az oviban viszont olyan Mikulás volt, aki nem tud varázsolni, ezért jár ő az ovikba, nem pedig az ajándékokat hordja éjszaka. :-D
Lili szerette volna megnézni a Hamupipőkét, amit most kapott, megnéztük. Nem tudom mire számított, de teljesen letört attól, ahogy Hamupipőkével bántak a mesében. Amikor a nővérek letépték róla a báli ruhát, majdnem sírt, és egyfolytában azt kérdezgette, hogy mikor lesz már vége. Őszintén szólva valahol igaza van, tényleg nincs arányban egymással a rossz és a jó, ami éri Hamupipőt a filmben, egy négy éves magasról letojja, hogy a herceg őt választja. :-D Úgyhogy nagy gyorsan megnéztük a második részét is, ami már a szokásos ezredfordulós Disney-s cukormázzal van leöntve, csillog-villog, énekelnek-táncolnak, kis konfliktusok, csipetnyi dráma. És ezzel helyre is állt kismókus lelkivilága. Neki EZ a Hamupipőke. Amikor hercegnő, és szép ruhája van, és énekel-táncol, nem pedig a cselédsorba taszajtott, pszichikailag bántalmazott árváé. :-) Neki az egerek bohóckodása, a jótündér, meg a herceg nem tudja ellensúlyozni az egy órás "szívatást".
Úgyhogy mi az eredeti Hamupipőkét egyelőre jegeljük, nézzük helyette a szirupos folytatást.Ez utóbbit egyébként karácsonyra táraztuk be, a harmadik résszel együtt. De azt inkább megnézem, mielőtt odaadjuk neki, mert a fülszöveg szerint valami olyanról szól, hogy a mostoha elvarázsol mindenkit és Hamupipő újra cseléd lesz... :-S Hiányzik itt, hogy karácsonykor is depis legyen :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése