2010. augusztus 26., csütörtök

"kecsu lecsu véj dö géj"

A stand upos Hadházytól loptam a címet. Ő mesélte az egyik fellépésén, hogy kívánságműsorban vért izzadva próbálták kitalálni, hogy vajon melyik dalra gondol a tisztelt telefonáló, amikor a címét emígyen interpretálta. (Amúgy Shakira La tortura-ja volt, de ez a történet szempontjából mellékes:-))
Hasonlóképpen érzem magam pár napja én is, mert Zalán is egy-egy szóval jelzi, hogy éppen mit énekeljek el neki, vagy milyen zenét szeretne meghallgatni. Aztán az időnként "kecsu lecsu véj dö géj" szintű segítség. :-)
"bőjönd ödön köjöndön" - 5 Ft-os kérdés, egyértelmű. Bőrönd Ödön a Köröndön.
"pontoszan engedem"- ismerve Lili kedvenceit megint csak egyszerű: Most múlik pontosan. Engedem hadd menjen. (Quimby)
"tik-tak"- Így ketyeg az óra (egyes nyelvjárásokban Vígan jár az óra-ként ismerik :-))
"ejdő széjén"- Erdő szélén házikó
"uííí-uííí" - Ez a malac piacra ment... kezdetű mondóka.
"deje vissza" - Két kismadár ül a fán [...] gyere vissza Péter, gyere vissza Pál
"nyuszi" - na ez bukta, mert az összes nyulas dalt elénekeltem, amit ismerek, megtapsolt, majd közölte: nem jó, másik nyuszi.
"tanítani" - kis időbe telt az azonosítása, de megint Lili-kedvenc: a Csík zenekar tolmácsolásában József Attila Születésnapomra című verse ("nem középiskolás fokon/taní-/tani")

Egyébként nagyon sokat beszél, már egyszerűbb mondatokban kommunikál, időnként ragoz is. Pár napja elkezdett eseményeket elmesélni; azért azt elég nehéz szárazon elviselni, amikor belekezd, és kézzel-lábbal, hangutánzó szavakkal, de simán elmondja, hogy mi történt. :-)
Tegnap:
-Papó hol van?
-Dolgozik.
-Nem, papó nem dolgosz, apa dolgosz.
Mire Lili mégrá is tett egy lapátal:
-Papó nem dolgozik, papó pecázik.
Ebből is látszik, hogy ahányszor odamegyünk, apám horgászik, horgászni készül, vagy horgászni volt, mert Lili azt hiszi, hogy életvitelszerűen pecázik:-).

(Gyere nyuszi, tik-tak, Thomas - ez most hangzott el kérésként, de azt hiszem ezt a dalt nekem kell megírnom :-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése