2011. május 18., szerda

Úszás

Tavaly nem engedtük, mert minden arcába hulló vízcsepptől hisztériás és/vagy pánikrohamot kapott, és azonnal törölközőért visított.
Idén érettebbnek gondoltuk, rágta is a fülünket is a korcsolyáért, úszásért, elengedtük. 2 hét Szikszón délelőttönként, 13.000-ért.
Utálja.
Hétfőn délután nem akart mondani semmit az úszásról, voltak, kész. Amúgy meg az orrába ment a víz. Bazz. Sapkája van, szemüvege van, orrcsipeszt már csak nem veszek.
Kedden reggel teljesen el volt anyátlanodva, látszott rajta, hogy bármikor elsírja magát. Kérdeztem mi baj, természetesen semmi. Ismerjük, stresszgombóc minden újdonságtól, megspékelve a teljesítménykényszerrel, ami óvónéniknek persze úgy jön le, hogy "olyaaan ügyes, és aaaannyira igyekszik". Így is fel lehet fogni, csak épp engem q-ra idegel, hogy szorong minden új helyzetben, és állandó megfelelési kényszere van. Meg rágja a körmét. Nyáriszünetben meg nem rágja. :-S
Visszatérve az úszásra: konkrétan rákérdeztem nála, hogy az-e a gond, és persze, hogy az. Szíve szerint nem menne többet, közben meg mégiscsak menni akar, és köztudottan soha nem adja fel. Megtárgyaltuk, hogy attól ne féljen, hogy mély a víz (van tán 70 centi is), mert leér a lába, és az edző bácsi (Johnny bazzeg:-D) is nagyon vigyáz rájuk. Nem mellékesen persze, hogy nem tud úszni, hát azért van ott, korizni, meg biciklizni se tudott először, mégis milyen szépen megtanult. Azért óvónéninek is elmondtam a helyzetet, amire ők azt az egy megoldást látják, hogy dicsérgetik, hogy milyen ügyes és igyekvő... Megint bazzegnocomment.
Délután már jobbnak tűnt a helyzet, mesélte, hogy csillagot is kapott, meg gumicukrot, ennek ellenére ma reggel még az ágyban pityeregni kezdett ébredés után, és gyakorlatilag az azt követő egy órában is ezt tette. Sőt, ma már konkrétan ki is mondta, hogy nem akar menni. Végül abban egyeztünk meg, hogy ezt a hetet, meg a jövő hetet végigjárja, adjon időt magának, hogy megszeresse, és ha akkor sem tetszik neki, akkor nem megy többet. Persze nagyfa.. pénisz vagyok, mert 2 hét a tanfolyam, de nem mondhatom neki, hogy "kifizettük, leúszod, ha belegunnyadsz is."
Ma már nyugodtabb, de szerintem csak azért, mert holnap valami karbantartás miatt nem mennek...:-DD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése