2011. június 30., csütörtök

Mázlista

- Anya, tudod mi volt az ebéd az oviban? Krumplifőzelék.
- Az jó, mert ma én is azt akartam csinálni, csak meggondoltam magam.
- Na, akkor ezt megúsztam. Ha kétszer ettem volna egy nap, tuti befosok.

2011. június 15., szerda

Játszótéri esetek

Egyszer, ha öregasszony leszek (bár 14 évesen rohadt öregnek gondoltam a 35 éveseket..) talán megértem....

A "lakótelepünkön" (zöldövezet, vazze') 3 játszótér van egymástól egy-egy házzal elválasztva, ezek közül egy, amit "unióssá" alakítottak. Oda jár a környék apraja-nagyja, tavalyelőtt bekeríteni is sikerült, így már az apraja se szökik ki egy óvatlan pillanatban.
Egyrészt nem értem, hogy egyes szülők miért tekintik nevelésmentes övezetnek a játszóteret, ahol a gyerek úgy ordít, randalírozik, ahogy akar. Egyik ilyen lassez-fair (aka beleszarok) anyuka példul kijelentette, hoyg ő nem azért hozza le a játszótérre a gyereket, hogy "bekorlátozza". Szóval a kettő-ötéves korosztály kaviccsal dobálása és "kisgecizése" egy nyolcévestől neki belefér. Nekem nem.
Másrészt azt se értem, hogy a francért kell egy harmadikost lehozni biciklizni felnőtt biciklivel egy olyan játszótérre, ami kb. a 2-6 éves korosztály igényeit elégíti ki, plusz emiatt tele van apróságokkal, és fizikailag nincs hely a biciklizésre. Ha nagyon el akarják játszani a rendest, akkor annyit mondanak a gyereknek: figyelj ám a kicsikre. Ja, egy versenyző 8 éves figyeljen egy hektikusan irányt változtató 1,5 évesre.
Én tavaly nem egyszer szóltam, hogy ezt rohadtul nem itt kéne, de szarnak rá. Majd fog ő a gyerekkel a parkba menni, ami 100 méterre van, és le se tud ülni... Én speciel a 16 colossal nem engedem Lilit ott biciklizni, mert fel tud úgy gyorsulni vele, hogy nem biztos, hogy meg tud állni egy eléugró 2 éves előtt...

És amitől végképp ki tudok akadni, azok a bagózó nyugdíjas nyanyák. Nem értem, de nem is akarom érteni, hogy amikor van 2 másik árnyékos, padokkal ellátott játszótér a környéken, ahol a kutya se jár, miért kell testületileg levonulni egy szál unoka nélkül 5-en 6-an és BAGÓZNI az egyetlen forgalmas játszótérre. Lehetőleg délután 4 és 6 között, amikor egyébként is tele van. Mivel maguktól nincs ennyi eszük, ezért csőre van töltve a gépemen az önkormányzati rendelet, ami a játszótereken és azok 10 méteres körzetében megtiltja a dohányzást július 1-jétől. Szórólapként fogom nekik osztogatni. Nagybetűvel kinyomtatva, nehogy ne legyen náluk épp szemüveg. :-P
Másrészt azt se értem, hogy kinek jutott eszébe egyáltalán CSIKKTARTÓS kukákat felszerelni egy játszótéren. Láttunk már 1-2 évest, simán odamegy, és kiszedi. Jobbik esetben meg is eszi...
Sokszor túl optimista vagyok, és azt gondolom, hogy az embereknek nincs szükségük írott szabályokra, mert megvan a magukhoz való eszük, de amint a mellékelt ábra mutatja, nincs. :-S

2011. június 12., vasárnap

Válogatott gyerekszáj

Lili:
Zalán, nekem kell Minnie egérnek lennem, mert ő nő, és én is nő vagyok.

Anya, én úgy megennék egy kaszlikus Magnumot. (klaszikus)

Neeeeeem, Harry Potter nem mesefigura, igaziból élt! Nekem a bohóc mondta az oviban, hogy tőle kapta varázserejét!

Kő, papír, olló, ceruza ragasztó. (lizard, Spock ;-))

Anya, azért kell sietnünk reggel, mert Ramez bácsi szétrúgja a segged, ha elkésel? (említett úr a főnököm, és ebből a szempontból tök jó fej, így nem tudom, honnan vette Lili a seggszétrúgás veszélyét)


Zalán:
Én nem verekedtem, csak meglöktem Szabolcsot, mert bántotta Kornélt! És Kornél még kicsi. (Fél évvel idősebb Zalánnál, bár tényleg alacsonyabb, de ez Prince Kong ismeretében nem meglepő)

ÉÉÉÉÉn vagyok a szörnyűűűű tigris, és megharapom Jankát!Nem nagyon, csak kicsit.

Anya:- Akkor mondd meg, hogy csúnyán viselkedett veled, és szégyellje magát.
Zalán: Jó, megmondom, vagy leköpöm.


És egy ráadás:
Anya: Akkor majd írok a Mikulásnak, hogy rossz gyerek vagy.
Lili: A Facebookon?
Anya: Igen, a Facebookon, és majd lájkolja a Jézuska, a húsvéti nyúl meg a fogtündér is, és lesheted az ajándékot!

2011. június 11., szombat

Élünk még

Azt se tudom már, hogy hol hagytam abba. Ja, úszás. Hát azt utálta Lili. Amit egyébként azért sem értek, mert amikor ott voltunk megnézni, akkor pocsolt, bohóckodott a vízben (eddig azt hittük, hogy fél), amikor lehetett, amikor azt kellett, akkor csinálta a feladatokat nagyon ügyesen, szóval passz. Engem a frász kerülgetett, amikor a versenymedencében nyomta, de ő ott sem félt.
Bár talán megbékélt a dologgal, mert már egyszer elhagyta a száját az, hogy szeptembertől szeretne járni úszni. Meglátjuk.

A bölcsiben volt össznépi gyereknap, tűzoltó autóval, rendőrautóval, ahogy kell. Az oviban megtartották Zazáék első szülői értekezletét, ahol megbizonyosodhattunk róla, hogy Zita néninek tényleg gumifétise van:-))) (Egyik ismerős anyuka mesélte, hogy mindenre gumit kell varrni, sima akasztó nem jó. Ha nem gumi van a cuccon, képes hazaküldeni. :-))) Erre szokták mondani, hogy "apád f-ra kellett volna gumi..." ;-))
Mivel óra nem volt a választható jelek között, így praktikussági okokból a halacskát választottam. Lilié is az. Uniszex, és legalább nem tudom összekeverni:-)))