2012. június 16., szombat

Iskolaügyek

Na szóval az van,hogy Lili szeptembertől iskolás. Hánytunk, vetettünk, de a "trenden" kívül- miszerint minél később menjen iskolába a gyerek -semmi nem szólt amellett, hogy maradjon még óvodában. Nem is akart. A logopédus is "kirúgta" már, szóval ez sem lehet visszatartó tényező. (Apukám kérdezte tőle, hogy jár-e még logopédushoz, mire flegmán közölte: "róka, egér" - kb. "hülye vagy, nem hallod, hogy már tudom a r-t?!"- hangsúllyal.:-))
A lakásunktól kettő percre van egy iskola, ami tökéletesen megfelel az elvárásainknak, így nem is keresgéltünk tovább. Iskolaotthonos, angol-magyar kéttannyelvű oktatással, szimpatikus tanítónénikkel. Az osztálylétszám elég magas (jelenleg 32),de amikor lehetőségük van rá, és előnyösebb a kisebb létszám, akkor bontják az osztályt. Az angol órák eleve két csoportban mennek,akkor is, ha 18 gyerek van egy osztályban. Abból lesz napi 1, illetve az ének, rajz és testnevelés első perctől angolul zajlik majd. Aztán majd a természetismeret és a történelem egy része lesz angol. (Ezen egy anyu ki is akadt, hogy HAZÁNK természetrajzát és HAZÁNK történelmét miért IDEGEN nyelven tanulják?! Tanítónénik nagyon ügyesen kezelték a kérdést, a válaszban az is benne volt, hogy nem kötelező ide jönni, ez van, akinek tetszik, azt szeretettel várják, akinek nem, az keressen az igényeinek megfelelő iskolát, biztos van. )
Annak ellenére, hogy bevallottan magasak az elvárások, nekem nem tűnik versenyistállónak, különösen figyelnek arra, hogy családias legyen a légkör (évfolyamonként egy osztállyal nem is olyan nehéz:-D).
Az osztálya kb. fele az ovis csoportja lesz, a tanítónénik egy részét is ismerik már, mert járnak át az óvodába angol és néptánc foglalkozásokat tartani. Tavasszal volt több "ismerkedős" rendezvény, nyílt napok, játszóházak, szépen átvezetik őket az iskolába, tényleg.
Közben az óvoda már nagyon ki akarja őket tenni, május elején egyben lenyomták az anyák napja - évzáró - ballagás kombót, ami után már nem is kötelező jönni. :-S. A tavalyi ballagásból kiindulva - két vers + egy ceruza - felvetettem a ballagási buli ötletét, hogy legalább valami élménnyel gazdagodva menjenek el a gyerekek az óvodából. Pár lelkes szülővel megszerveztük, készítettünk díszeket, játékokat, szerveztünk versenyeket, zenét. A gyerekek igazán jól érezték magukat, sőt a szülők többsége is, aki meg nem, azt nemes egyszerűséggel leszarom. :-) Nem a finnyogókról szólt.
Liliék május utolsó két hetében úszni jártak, ennek eredményeképpen a mellúszást már tudja, simán beugrik a medencébe.
Most pedig mennem kell, mert kikelt a dinó a tojásból, és meg kell néznem. :-))Feltétlen.

1 megjegyzés: