2010. június 9., szerda

Kisembert felvették a bölcsibe, így már semmi akadálya annak, hogy újra a köz hasznára legyek napi 8 órában. Úgyhogy akinek épp az én munkaerőmre lenne szüksége, ne kíméljen. Október végétől ráérek:-).
Gyerkő megint Spiropentet nyom, este félálomban adtam be neki, így aludt. A reggelit fél hétkor kapta, még jól van, az előbb tört háromba egy 30 centis vonalzót. És toporzékolva követeli a Mamma Miát. "Hani-hani, mijja-mijja". Majd fél perccel később a Pöttyös Pannis könyvből kell olvasnom. Én olvasok, ő lapoz. Csak folyton lapoz.

Akinek még nem sikerült válaszolnom: köszönöm az érdeklődéseteket, anyuék jól vannak. A víz ugyan körbezárta a falut, de száraz lábbal megúszták, mivel a szántóföldek irányába tört ki a Hernád. Gesztely egyik legmagasabb és a Hernádtól legtávolabbi pontján laknak, szóval kicsi volt az esélye, hogy betörjön hozzájuk a víz. Miskolc felé hatalmas kerülőkkel lehet csak eljutni, meg a mindkettőjük munkahelye víz alatt van, úgyhogy most szabin ülnek a "tenger partján". A vizet elzárták szombaton, mert víz alá került a vízműtelep is, internet, vezetékes telefon két napja nincs, de a többi településhez képest ez bagatell.
A végén van gesztelyi felvétel is. http://www.youtube.com/watch?v=FlG8IupirIo&feature=player_embedded
Ez pedig az Auchan, Decathlon, autópálya-felhajtó környéke. http://www.youtube.com/watch?v=rpLv_DPLYDI
Egyébként iszonyú a helyzet, szinte mindenkit érintett barátokon, rokonokon keresztül.

5 megjegyzés:

  1. Szia!
    Pár hete olvaslak.
    Most egy kérdésem lenne Hozzád.Ismersz- e olyan családot, aki örülne gyerekjátéknak.Az 5 éves lányom készítette össze az övéiből szanálva.Néztük a Naplót, benne Felsőzyolcát...és sírva fakadt....úgy tudtam megnyugtatni, hogy keritek egy címet, ahova küldhetünk egy ottani kisgyereknek játékokat.
    Ha tudsz segíteni köszi, ha nem, akkor van egy központi cím, elvisszük oda.
    Üdv, Évi

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Jajj, de jó nektek, hogy az aprónép bölcsis lesz... tegnap olvastam a posztodat, úgyhogy ma én is betelefonáltam a bölcsibe, de sajnos... sajnos...
    Valahogy a két gyereket még annyira sem akarják felvenni, mint egyet
    De azért még lesz egy kör, ahol verni fogom az asztalt! :-)

    Szép napot!

    Dóri

    www.hannadominik.blog.hu

    VálaszTörlés
  3. Évi, ha vagy facebookon, akkor ott is létezik egy Csatárlánc oldal, vagy pedig www.csatarlanc.com - itt gyűjtik és koordinálják a kéréseket és felajánlásokat.
    Személyes ismerettségem (szerencsére) ebben a kérdéskörben (gyerekjáték) nincs. Ill. bigthereal@freemail.hu címen is gyűjtenek felajánlásokat a Borsod Online oldalain segítő csoporto.
    Ők tudom, hogy "kézből kézbe" adják az adományokat, míg a segélyszervezetek által összegyűjtötek sajnos sokszor nem ahhoz jutnak el, aki rászorul, hanem azokhoz, akik erőszakosan követelik. :-(

    VálaszTörlés
  4. Aha, félig vakon írok....:-(Látszik.

    VálaszTörlés
  5. Köszi.Tudom, nem a gyerekjáték a legfontosabb szegényeknek, de hátha örül neki valaki majd.

    Évi

    VálaszTörlés