2010. december 13., hétfő

A rózsaszín nadrág incidens avagy Pókember mindent visz


Zalán nő, mint a gomba. 104-es méretű ruhákat hord, 26-os a lába - ekkora volt a 2 év 8 hónappal (letöltendő ;-))idősebb nővére tavasszal. Szóval Zaza 2 évesen akkora, mint Lili 4 évesen volt.
Tegnap estére kinőtte az összes pizsamáját, a maradékot meg összepisilte, a még maradékabb száradt. Így ráhúztam Lili egyik pizsamagatyáját. Rózsaszín. Sanyi próbált tiltakozni, de közöltem vele, hogy nincs más, amúgy is trendi.
Gyerek persze nem hülye, tudja, hogy ami rózsaszín, az a nővéréjé, így nem akarta felvenni. Némi időbe telt, amíg meggyőztem, hogy Lili már kinőtte és neki adta. Felvette.
Erre bejött a bűdi boszorkány, és a röhögéstől pukkadozva közli az öccsével: "hát te meg úgy nézel ki, mint egy láááááány!" Azt hittem itt vége, leveszi. De nem, még nem érzi sértésnek, ha "lelányozzák". Lili azonban úgy érezte, hogy neki itt most muszáj aprítani az öccsét, úgyhogy időről időre közölte vele, hogy "ez a rózsaszín nadrág naggggyon ciki". De kiderült, hogy Zalánnak nincsenek averziói a rószaszínnel szemben, és nincs tisztában a ciki szó jelentésével, mert nem húzta fel magát. :-)
Egyébként is újabban megbolondít azzal, hogy csak olyan ruhát hajlandó felvenni, amin van valami felirat, kép, különös tekintettel Thomasra és a Verdákra. Mivel még olvasni nem tud, így kemény átverések áldozata, simán beveszi, hogy a zoknira az van írva, hogy "Thomas a barátom", nem pedig az, hogy "baby sport". :-D
Van egy mumus sapka, egy hónapja nem tudjuk ráadni, mert ordítva tépi le a fejéről, és toporzékolva követeli az "egyszervoltholnemvoltosat". Ami egyébként egy kisautó, fogalmam nincs honnan vette hozzá a dumát, de az kell.
Kitaláltuk, hogy veszünk rá vasalható matricát, hátha. És bejött. Fogalma nincs, hogy ki az a Pókember, de pókemberes sapkaként már le se szakad a fejéről. :-)
És ha már szuperhősök:
szombaton besétáltunk a városba, mondom Lilinek: megyünk, megnézzük a Betlehemet. Mire gyerekem csillogó szemmel: Batmant?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése