2011. február 21., hétfő

Bárányhimlő, nem olyan vidáman

Igazából soha nem gondoltam arra, hogy bárányhimlő ellen be kellen oltani a gyerekeket. Ugyan, átesik rajta, kicsit pöttyös lesz, kész. Ez pontosan így is történt Lilinél, volt vagy 70 pöttye, abból 20-30 lett hólyagos, az első két napot leszámítva élte világát. Eltelt két hét, már csak 15 piros foltocska emlékeztet arra, hogy bármi is történt.
És itt van Zalán. Nem fogok újabb képet feltenni róla, nem akarom, hogy bármi nyoma maradjon ennek a történetnek, látni se akarom többet. Nincs rajta 1 olyan centi, ahol nincs kiütés, És ez most nem túlzás, tény. Péntektől tegnap estig az egész teste tüzelt a kiütésektől, dagadt és gyulladt volt, az arca a legfertőzöttebb terület. 2 napig lázas volt, ordított a palankázáskor, orídtott öltöztetéskor, ordított fürdéskor, ordított, ha ránéztem. Azt, hogy "nem vadok pöttös". Egyem meg. :-)Ma látta a doktornő, már "gyógyulós" fázisban, de egy "úristen"-nél sokkal többre alig futotta tőle. Kapott immunerősítőt, kifejezetten herpeszes, bárányhimlős tünetekre, ill. 2 fajta oldat leírását, amivel a tüneteket csökkenthetjük, ill. egy "fenyegetést" arra vonatkozóan, hogy ha rosszabbodna a helyzet, akkor nincs vita, irány a fertőző osztály. Minden nap telefonálnom kell doktornőnek, és beszámolnom azZaza állapotáról.
Én látom, hogy már jobb a helyzet, mint volt, de azokból a döbbent tekintetekből, és a mindenkiből kitörő "én ilyet még életemben nem láttam" mondatokból azért nyilvánvaló, hogy nem mi lihegjük túl, tényleg nagyon keményen elkapta Zazit ez a szar.
Most már mint a kutya, aki a kilencet kölykedzett, annyira bánom, hogy nem adattuk be az oltást nekik. Mindenfelől hallom, olvasom, hogy ha tesók egymástól kapják el a fertőzést, akkor a másodikon, harmadikon sokkal erősebben jelentkeznek a tünetek, de erre nem számítottunk. Nem szoktam kampányolni pl. védőoltások mellett, úgy gondolom mindenkinek az egyéni döntése, hogy oltat-e, de engedjétek meg, hogy most az egyszer megtegyem. Oltassatok, komolyan. Ezt az állapotot és látványt semmi, de semmi nem éri meg.

És egy kis vidámság a végére: Már jobban van Zaza, sokkal-sokkal. A pöttyök nem gyulladtak, nagyon sokból nem is lett hólyag, hanem csak eltűnik. Nem lázas, jó a kedve, eszik, iszik, szerencsére nem is vakarózik (bár két elkapart pötty szerintem van az arcán), és jelenleg a Quimby legújabb CD-jére táncolnak Lilivel:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése