2010. május 31., hétfő

Kézikönyv ifjú hisztérikáknak

Én, a Vegyespárosok Anyja Ad Hoc Szövetség Önjelölt Ügyvezető Elnöke elutasítom a hisztérika kifejezést, mivel az ezen nyelvtani formájában nőre utal, ellenben tapasztali alapon kijelentem: a hímek is hisztiznek. De még hogy.
A politically correctness okán a hisztérika kifejezés mellé javaslom bevezetni a hisztérikusz fogalmát, amely hím nemű hisztiző egyént jelöl.
Kispályás hisztizőknek javaslom a hisztérika/hisztérikusz junior, nagypályásoknak a hisztérika/hisztérikusz magiszter (továbbiakban: HM)megjelölést.

Az igazi HM nem vár a hisztikorszakkal 2 éves koráig, minimum egy évvel korábban kezdi.
Fizikai jellemzők vonatkozásában a HM-ré váláshoz elengedhetetlenül szükséges a kiváló tüdőkapacitás - hosszantartó és hangos ordítás képességének elsajátítása céljából; a kemény fej - hogy ne menjen szét az első hanyattvágódás során, sőt lehetőleg utána se, és fejlett lábizmok -hogy perceken, profi versenyzők esetén: órákon keresztül tudjon toporzékolni.
Személyiségjegyek tekintetében fontos kiemelni, hogy céljaiktól könnyen eltántoríthatók, megalkuvók, megvesztegethetők és kitartást nélkülözők bele se vágjanak a programba, mivel eleve kudarcra vannak ítélve, hiszen a szülők számára könyvtárnyi irodalom született a hiszti kezelésére, és ezt mind be is fogják vetni.
Egy igazi HM elszánt, mint egy öngyilkos merénylő; kitartó, mint egy Duracell nyuszi és megvesztegethetetlen, mint Robespierre.
Egy igazi HM igényes, mindig a legdrágább dolgokra vágyik, és nem lehet kiszúrni a szemét holmi utánzatokkal. Például ha a legújabb Nokiádat akarja, fel se ajánld neki a Tűzoltó Sames fröccsöntött telefont, ne sértsd meg vele. És a kivénhedt, működésképtelen, vagy működőképes, de SIM-kártya nélküli telefonod se jó. Egy igazi HM nem alkuszik.
Az igaz HM gourmet. Ha aznap nem sikerült az aranymetszés szabályai szerint elhelyezned az ebédjét a tányéron, és nem találtad el, hogy abban a percben épp mire vágyik, akkor vedd tudomásul, hogy elégedetlenségének hangot fog adni.
Az igazi HM színpadi ember. Minél nagyobb a közönsége, és ők minél aktívabbak, őt annál emlékezetesebb alakításra sarkallja.
Az igazi HM következetlen és kiszámíthatatlan, ezzel is igyekszik összezavarni, hogy a hatalmát mutassa. Az, hogy tegnap kétpofára zabálta a spenótot, nem jelenti azt, hoyg ma is szereti.
Az igazi HM az extrém sportok és a veszélyes eszközök kedvelője.
Az igazi HM tökéletes pszichiáter: érzi, mi az a pillanat, amikor ennyire: - van az örökbeadástól, és akkor HM felveszi a Tündibündi Cukorborsó jelmezt, mert HM egy igazi átváltozóművész. Nem, nem schizophren, nem azért van, hogy derült égből csap le, és aztán eltűnik, mint a füst, hogy átadja helyét Anyuci Pici Fiának.
Egy igazi HM önérzetes. Nem zárhatod be, nem viheted el, nem csaphatsz rá. Mintha parittyával lőnél dinóra. Csak felbosszantod vele.
A
z igazi HM anyja már sajnálja/előre röhög jövendő menyén, akinek majd HM kapuzárási pánikját kell elviselnie. :-D

1 megjegyzés:

  1. Edim, ez állati! És azoknak, akik belebújnak ebbe a cipőbe, mégcsak nem is vicces. Mindenki más fetreng rajta:-D

    VálaszTörlés