2010. május 17., hétfő

Piros torok, piros fenék, csuhajja

Lili ma reggelre 39 fokos lázzal ébredt - streptococcus. Mily' meglepő. Úgyhogy itthon marad egész héten. Ha nem lázas, akkor teljesen élénk, de 38 felett kinyúlik. Sajnos könnyen felszökik a láza, és nehezen megy be. Hiába fürdőzöm, hiába Nurophen, csak a Panadol húzza le igazán.
Zalán meg 5 napja fosik, mint a rimóci nyúl. Fogzik; most küzdötte ki a szemfogakat, és már csak 4 rágó hiányzik a tejfogsorából, de szerintem egyszerre jönnek. A padlón időnként kisebb tócsákba gyűlik a nyála, amikor elmélyülten tologatja az autóit, vagy rajzol. Ma valamikor álmában tojt be, és pecsenyepirosra csípte a trotty a fenekét. Üvölt minden tisztábatevésnél, krémezésnél, így hagytam délután egy kicsit szellőzni. Kevésbé férfias módon ráhúztunk egy bugyit. Mivel alsógatyója még nincs neki.:-D Természetesen becsorgatott 20-30 percenként, de legalább kicsit javult a helyzet. Meg kicsit tanultuk a szobatisztaságot is, mivel meglepetésemre rögtön szólt, hogy pisi, amint elindult a folyamat. Szóval érzi, érti.

A városban egyébként kegyetlen a vízhelyzet, mi szerencsénkre a másik végén lakunk, a Sajótól is kellő távolságra. Vezetékes vizet 2-3 napja egyáltalán nem iszunk - egyébként is vízkorlátozást vezettek be. Ma doktornő már mondta, hogy annak ellenére, hogy a víz elvileg jó, egyre több hasmenéses-hasfájós, hőemelkedős gyerek van. Naivitás azt gondolni, hogy ekkora ár- és belvíz után az ivóvíz nem szennyeződik.
Szóval elvagyunk.

1 megjegyzés:

  1. Úgy látszik a Mozilla jobban tetszik a blognak, mert innen engedi a hozzászólást!
    Szóval, jobbulást Lilinek, és gyors fogzást Zalánnak!!
    Balázs is úgy szenved minden foggal. Lilinek kb. 1 fog 1 napig tartott, most meg mi is napokig kinlódunk a piros fenékkel, a nyűglődéssel.

    VálaszTörlés