2010. március 19., péntek

Banzáááj

Nevelés nélküli nap van ma az oviban. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki azt csinál, amit akar, mer' máma nem nevelünk, hanem konkrétan zárva van. Így volt ma "nevelés nélküli nap party" nálunk. Teljesen konszolidáltak voltak a csajok, panasz nem lehet rájuk, és mi anyák is jól eltöltöttük az időt. Zalán volt kissé társtalan, lévén egyszem fiú, és rendszeresen számon is kérte Krisztát, hogy hol hagyta Kornélt. A lakásban is körülnézett alaposan, mert nem tudta elképzelni, hogy kisbarátja lemaradt. Egyébként bölcsiben volt, ott ma is nevelnek.
Miután reggel hatkor keltek, és a partyzás is lefárasztotta őket, így most alszanak, mint a kisangyal. Zalán egészen konkrétan belefejelt az ebédjébe (a szemöldökén látható a maradványa némi töltelék formájában), olyan fáradt volt.

Azt mondja nekem Lili reggel:
-Anya, mittudoménmilyen (mondta a vezetéknevét, csak nem jegyeztem meg) Judit van a tévében.
Kérdem: ki az a mittudoménmilyen Judit?
-Hát a Hajas László felesége. :-O :-D
Asszem túlzottan rákattant a Mr. és Mrs. című műsorra. :-D Amúgy tavaly is nézte, mindig haza kellett érni a játszótérról, mert kezdődik a "miszterésminisz".
A múltkor meg ezt hallom a gyerekszobából hamísítatlan felkonf stílusban:
".....ééééééééééééééés a stúdióban: Liptai Klóóóóóóóóóóódia és Kárász Róbeeeeert!" :-D

Ma reggel megkérdezte tőlem, hogy mi az a párt. Megpróbáltam elmagyarázni. Jött a következő kérdés: de mi az a politika. Mi vagyok én, politológus?! :-) Ilyen ismeretelméleti kérdéseket már, na...

Így március tájékán amúgy tavaly vért izzadtam vele, mert az oviban a március 15-éből érthető módon a Petőfi sztorit nyomják le nekik, meg mennek a szoborhoz zászlócskákkal. Na most nekünk van egy Petőfi Sándor nevű ismerősünk. És nem értette, hogy most akkor mi van?!
Idén már simán mondja, hogy "és akkor Petőfi Sándor - nem a Noémi apukája, hanem egy másik :-))
Tegnap összefutottunk velük, erre Lili: "anya, nézd, ott jön Sanyi. Nem apasanyi, hanem Petőfi. De nem az anyámtyúkjás, hanem a doktor. " :-D Mert az apja ezzel magyarázta neki, hogy van Petőfi Sándor, akit meg mi ismerünk az Dr. Petőfi Sándor. Úgyse tudja mi az. :-) Amúgy meg tényleg az.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése