2009. október 19., hétfő

A cumi

May 3, '09 8:49 AM
for everyone
Pár hetes volt Lili, amikor nagy nehézségek árán rászoktattuk a cumira. Nem volt egyszerű, egy ideig olyan gyönyörű ívben köpte ki, hogy szinte megtapsoltuk. Csakhogy órákat lógott a cicimen cumizási szándékkal, meg elég sűrűn volt visíthatnékja a babakocsiban, autóban, így örültünk, hogy valamivel be lehet fogni a száját. (Érettségiig szoptató ősanyák most ájultan rogynak össze és lázasan keresik a helyi gyámhivatal számát.)
Szóval rászokott. Soha nem volt abban az értelemben cumis, hogy egész nap a szájában lógott, de alváshoz, autóban, autóban alváshoz kérte. Régóta próbálkoztunk azzal, hogy valahogy letegye, de minden ezirányú akciónk bebukott. Nem kapta meg a kistesó, a Mikulás, de még a húsvéti nyúl se. Nem tagadom, néha idegrohamot kaptam, amikor megláttam a szájában, pláne, ha beszélni kezdett vele.Rémálmaimban már láttam, amint az oltár előtt felhajtja a vőlegény a fátylat, mint az amcsi filmekben, és az én magzatom ott áll cumival a szájában.
Ezért lepett meg, amikor 3 napja azt mondta, hogy ő kidobja a cumikat a kukába. (Van 6, mert mindig elveszett, kerestük égen-földön, nem találtuk, vettünk, aztán előkerültek.) Nem tagadom, az alapötlet tőlem származhatott abban a formában, hogy "hamégegyszermeglátomaszádbantutikivágomakukába" - enyhén vörösödő fejjel és emelt hangon intonálva.
Összedtük őket, kidobtuk és halotti tort ültünk az 5 cumi felett - egyet elcsórtam vészhelyzetre, ha nagyon nem bírnánk a hisztit érte. De ez persze titok.
Körbetáncoltuk a szobát, énekeltünk, hogy "Lili többé nem cumizik, yeah, yeah", vagy valami hasonlót. Időnként eszébe jut a cumi, erről a dal és pótcselekvésként újra elő kell adnunk a performance-ot.
Első két nap még bepróbálkozott azzal, hogy kéri a cumit, mert meggondolta magát, de sajnos öngólt lőt azzal, hogy ő maga kezdeményezte az akciót, nem mi zord szülők vettük el tőle. Első este 10-kor volt egy "cumit akarok" ébredés, de elég hamar visszaaludt, ma éjjel már fel sem ébredt.
Néha megemlíti, hogy menjünk cumiboltba venni cumit, de eddig elfogadta azt a kifogást, hogy nincs nyitva hétvégén. Most már csak arra kell vigyázni, hogy addig ne járjunk cumi közelében, amíg tart az elvonókúra. Bár sunyi módon azt ígértem meg neki, hogy amint találunk olyan cumit, amire az van írva, hogy 3 éves kortól, akkor azt megveszem.

Zazát meg átfújta ez a bolond szél május 1-jén,tiszta takony, két napja a porszívó végén lóg, de egyre rezignáltabban tűri. Vagy ha lelkes akarok lenni, akkor azt mondom, hogy rájött, hogy az jó neki, ha leszívom az orrát és azért nem ellenkezik olyan hevesen.
Túl vagyunk az első hajvágáson - ez nem anyukás többes, nekem is az első férfihaj volt, amit levágtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése