2009. október 19., hétfő

Október címszavakban

Valamelyik mindig taknyos. Most épp mindkettő. De ettől függetlenül Lili jól bírja az ovit, eddig még egy napot se hiányzott. Hétfőn néptánc van, kedden angol, csütörtökön torna, így szinte mindig van valami, ami feldobja. Idén szeret oviba járni. Valami dalt is költött, hogy ő már középsős és ott alszik az oviban. Jó, ez utóbbi enyhe költői túlzás, szerintem a napok nagy részében fekszik, időnként elszunyókál. De az tuti, hogy nem alszik 1-től 3-ig.
Tegnap levelet írt a Mikulásnak, borítékba tettük, meg is címezte. Amennyire utál rajzolni, annyira szeret "írni". Színezni se szeret, nincs hozzá türelme. Sanyival beszélgettünk arról, hoyg ha így marad - persze még van 3 éve -, akkor ő nem lesz az a típus, aki "beseggeli" az anyagot. Szereti a foglalkoztatós füzeteket, számítógépes programokat, a logikai készsége döbbenetes. Ellenben a színezős, színkeresős feladatok nem érdeklik - a színeket se tudja biztonsággal, de látom rajta, hogy azért, mert nem is vesz erőt magán, hogy megjegyezze. Nem érdekli. Rózsaszín, narancssárga, citromsárga, lila, ciklámen (igen!) az megy, de hogy kék vagy zöld, vagy piros - nem érdekli. Halványan röhögök magamban, hogy kvázi a kedvenc színeit ismeri, a többivel nem is foglalkozik.
A számítógépen is játszik egy ovisoknak való fejlesztő játékot (brrr, fejlesztő), időnként gutaütést kapok attól, hogy nem hagyja, hogy végigmondja mi a feladat, hanem elkezd csinálni valamit, amiről úgy gondolja, hogy azt kell.
Szóval alapvetően türelmetlen, nem egy szöszmötölős fajta. Bármit csinálunk, nem tud benne igazán elmerülni, sokszor az érdekli, hogy mi a következő lépés. Persze ez előny is, hátrány is, de kicsi még ahhoz, hogy ebből bármilyen következtetést levonjunk.
Amúgy ovisLili meg itthoniLili tiszta Jekyll és Hyde. Óvónénik hülyére dicsérik, hogy precíz, szófogadó, nyugodt.... Itthon meg kibújik belőle a sárkány. Na persze még mindig jobb, mint ha itthon "viselkedne" és az oviban lazulna el.

3 nap, és apróság 1 éves lesz. Elvileg a mai napon kellett volna születnie. Róla majd az ominózus napra tervezek egy összefoglalót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése