2009. október 19., hétfő

A középsős meg az ördögfajzat

Sep 5, '09 9:18 AM
for everyone
Születési sorrendben a következő történt a gyerekeinkkel az elmúlt napokban:
Lili szeptember 1-je óta középsős. Egész nyáron kampányoltunk "a középsősök már az oviban alszanak" mozgalom mellett, úgy tűnik sikerrel, mert a mi középsősünk az oviban alszik első naptól. Utólag férfiasan bevallom, be voltunk ám rezelve, hogy az oviban is előadja majd az őrjöngős önkívületi kűrjét a lefekvés szó hallatán, de Ági néni szerint alszik egy szó nélkül. Csak akkor pityereg kicsit, amikor felébred. Tudom, hoyg ha nem magától kel, akkor nehezn ébred, percek alatt rakja össze, hogy hol van és kivel és miért, úgyhogy gondolom rutinból jön neki ilyenkor a "hol az anyukáááám?"kérdés. Egyetlen dolgot sérelmez: az első nap óta nem olvastak nekik mesét.
A szája be nem áll egész nap, mindig van mesélnivalója, na és persze újabb és újabb "okosságokat" is tanul. Kifejezetten cserfesebb, szemtelenebb azóta.

Zalán láthatóan élvezi, hogy az anyukája fél napra csak az övé, de ezzel egyidejűleg keresi is Lilit. Délután együtt szoktunk menni érte, mindig nagyon örülnek egymásnak.
Mondanám, hogy jobban haladok a házimunkával és egyéb dolgaimmal, ha Zalánba nem bújt volna bele egy csapat kisördög. Filmekben szokták a főhős erkölcsi dilemmáit úgy ábrázolni, hogy egyik fülébe egy kisördög súg valamit, a másikba egy angyal az ellenkezőjét. Na Zalánnál ez kb. úgy nézhet ki, hogy az egyik fülébe az egyik kisördög azt súgja, hogy "borítsuk ki a virágföldet", a másikba meg a másik kisördög "ne, ne tedd, inkább hadonássz a wc-kefével!" És ilyenkor látom rajta, hogy tudja, hogy rosszat csinál, és röhögve menekül, ha rajtakapom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése